Door onze sterke groei sinds 2022 zijn we op zoek naar extra medewerkers! We willen investeren in extra krachten voor een vlotte toekomst. Contacteer ons voor een gesprek, ook als je nu in een andere sector werkt. Ontdek hoe mooi ons beroep is! - Lees meer ...
Ronaldo verzekerde zijn topscorende benen. En jij?

Nu de voetbalgekte losbarst rond de FIFA World Cup, weerklinken ook wilde geruchten over wat voetballers naast het veld uitspoken. Terugkerend onderwerp van gesprek: de exuberante bedragen die vedettes als Ronaldo neertellen voor de verzekering van hun gladgeschoren benen.

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

Maar voetballers zijn niet de enige sterren die diep in de buidel tasten om hun lucratiefste lichaamsdelen te verzekeren. Ook in de film- en muziekwereld zitten beroemdheden niet verlegen om een polis meer of minder.

Polis van 206 miljoen

In 2013 was het wereldnieuws: voetbalclub Real Madrid sloot een verzekering af voor de benen van topscorer Cristiano Ronaldo. Het prijskaartje? 206 miljoen euro. Of zijn huidige club Manchester United ook de Portugese wonderbenen heeft verzekerd, en voor welk bedrag, is niet bekend.

Wel zeker is dat Ronaldo niet de enige internationale sporter is met zo’n verzekering. Ook basketspeler en NBA-topscorer aller tijden LeBron James zou voor elk van zijn vingers een polis hebben afgesloten.

‘Handelsmerk’ verzekerd

Buiten de sportwereld zijn de duurste benen die van zangeres Mariah Carey. Zij zou een verzekeringspolis van 1 miljard dollar afgesloten hebben. Ook de beroemde billen van wereldsterren zijn vele dollars waard. Jennifer Lopez zou - afhankelijk van de bron - tussen 27 en 300 miljoen dollar neergeteld hebben, Kim Kardashian 21 miljoen en Kylie Minogue ‘nauwelijks’ 5 miljoen.

Sommige zangeressen hebben een stevig budget veil voor die andere vrouwelijke rondingen: hun borsten. De legendarische boezem van Dolly Parton werd verzekerd voor 600.000 dollar, Madonna zou 2 miljoen dollar neergeteld hebben. We hebben er het raden naar of de puntbeha ook in de polis opgenomen is.

Punt is dat deze dames het stukje lijf in kwestie als een essentieel handelsmerk van hun persoonlijkheid beschouwen. Denk ook aan de Mona Lisa Smile van actrice Julia Roberts, zonder die glimlach zou ze niet langer dé Julia Roberts zijn. En dus liet ze die voor 30 miljoen dollar verzekeren. En zanger Tom Jones zou met een verzekeringspolis zijn borsthaar veiliggesteld hebben.

Een aparte polis voor het linkerbeen

Terwijl de beroemdheden hierboven ook andere talenten hebben dan degene die ze lieten verzekeren, opteren anderen voor een lichaamsdeel dat echt onmisbaar is voor hun carrière.

Net als voetballer Ronaldo, kan topmodel Heidi Klum niet zonder haar benen. Zij vertelde recent nog in een Amerikaanse tv-show dat die voor zo’n 2 miljoen dollar verzekerd zijn. Ze voegde er fijntjes aan toe dat de premie voor het linkerbeen iets lager was, omdat ze daar een klein litteken heeft.

James Bond-acteur Daniel Craig voert zijn stunts zelf uit en heeft dus ook een stevige verzekering voor zijn atletische lichaam. Zonder de handen van gitarist Keith Richards klinken de Rolling Stones niet zoals het hoort. En zanger Rod Steward verzekerde zijn stembanden nadat hij in 2000 een operatie aan de keel onderging.

Onder muzikanten was Bruce Springsteen overigens een van de eersten om een speciale verzekering te nemen. Al in de jaren 80 verzekerde hij zijn stem. Al die Grammy Awards winnen zichzelf niet, moet The Boss gedacht hebben.

Moet ik mijn benen ook laten verzekeren?

In België zijn geen voorbeelden bekend van sporters of andere sterren die een lichaamsdeel afzonderlijk verzekerd hebben. Ook de internationale voorbeelden, en zeker de bijbehorende bedragen, moeten we met een korreltje zout nemen. Weinig beroemdheden communiceerden hier zelf over. Integendeel, zowel Jennifer Lopez als Tom Jones beweren dat het om pure roddels gaat.

Conclusie: als amateurvoetballer of recreatief danser hoef je je benen niet meteen te verzekeren. Maar ben je kinesist, beroepsmuzikant, of heb je je lichaam op de een of andere manier nodig om je job uit te oefenen? Check dan toch maar eens of je verzekering gewaarborgd inkomen deze arbeidsongeschiktheid voldoende dekt.

 Maak een afspraak